torstai 27. kesäkuuta 2013

Kehienkiertely jatkuu ja tokoilua

Iski laiskuus, enkä jaksanu kirjottaa tiistaina (18.6.) kehienkiertelyn jatkuttua. Eli tiistaina tosiaankin jaksettiin lähtee mätsäriin taas, eikä mikään turha reissu ollu. Ja onhan sitä muutakin tapahtunu. :3

Paikalle saavuttiin kerrankin ajoissa. Melkein heti ilmoajan alettua. Siihen tosin syynä se, että muuten oltais jouduttu seikkaileen bussilla ja mahollisesti ei missään vaiheessa ois päästy perille. Ilmosin junnuihin ja isoihin aikuisiin. Numerot oli JH3 ja 103. Ei kyllä ehittäis normikehään jos alkaa samaan aikaan. Odotellessa käytiin pieni lenkki. Sen jälkeen juttelin hetken toisen paikalla olevan schapen kaa, joka tulee myös agirotujoukkueeseen. Johon siis Sakukin pääsi mukaan medijoukkueeseen. Eihän toi oo kun 49cm...
   Ennen kehien alkua kuulin junnutuomarin kyselevän toiselta tuomarilta, että mitä siinä kuuluu arvostella. Kuulostipa lupaavalta. JH-kehä alko ja kaikki mentiin ensin kehään. Tuomari kävi jokaisen koiran luona ja sit mentiin yhdessä ympäri. Miksei voida laittaa juoksujärjestykseen, vaan pitää mennä numerojärjestyksessä pikkukoirien perässä? :( Sit oli vuorossa yksilöarvostelut. Ennen omaa vuoroa kävin sanomassa isojen kehässä, että ei ehitä ja tullaan vaikka lopuks jos sopii. Mentiin siis vikassa parissa. Yksilöarvosteluissa tuomari pyysi meitä ennen olleita meneen L:n, mutta meille sano edestakaisin. Se meni jokseenkin oudosti. Lähin taas vaihteeks koira oikeella puolen. Ehkä vielä joskus opin. L:ää ennen mentiin ympäri. Liikkeiden jälkeen oli vasta koiran arvostelu. Ok? O.o Siinä tuomari sit vaan vähän ihmetteli, eikä ees koskenu koiraan eikä pyytäny näyttään hampaita/purentaa. Ja sit olikin seuraavan vuoro.
   Kun kaikki oli arvosteltu, tuomari pyysi mua ja otakuta cockerin handleria vaihtaan koirat. Voi toista handleria, kun Saku päätti, että on hyvä hetki haukkua. :') Vilma-cockeri sen sijaan esiinty hyvin. Päätä ei ois malttanu pitää paikallaan, mutta eipä sekään ongelmia tuottanu. Sen siaan hihna oli sen verta outo, että en heti meinannu osata laittaa sitä sillain, kun seisottaessa kuuluu olla. :D Mentiin sit vaihtokoirien kaa yhdessä ympäri ja seisotettiin niitä taas. Tuomari alko sijoittelemaan muita ja sen jälkeen vasta pyysi meitä vaihtaan koirat takas. Lopuks mentiin yhdessä ympäri omien koirien kaa, jonka jälkeen tuomari anto voittajan ruusukkeen mulle. JEE! Palkintona oli pokaali, ruusuke, lelu ja 10€ lahjakortti taidoggaan tuotteisiin.

Junnujen jälkeen oli hetki odottelua, että päästiin isojen kehään. Odoteltaessa Saku löysi auton. KOTIIN! Eikä se ymmärtäny, vaikka sanoin sen joutuvan matkustaan bussilla. :< Kun vihdoin päästiin kehään nii ei sitä voinu ees paikoillaan olla... Liikkeet meni jopa suht. hyvin. Lähes koko ajan ravas hyvin, mutta muutaman kerran kiskas autoa pois. En osaa sanoo väistikö tuomaria vai mitä, mutta kun tuomari katto hampaita niin Saku hyppäs ympäri. Sen jälkeen sit hampaat näytti kiltisti. Saatiin sininen nauha autojen vahtimisen takia.
   Nauhakehä alkoikin heti ja siellä Saku jopa suurimmaks osaks oli ihmettelemättä autoja. Ei kuitenkaan sijoituttu. Lähdettiin kävelemään bussipysäkille. Meinasin ensin kääntyä väärään suuntaan, mutta si tausin sentään lähtee oikeeseen suuntaan. 29 pysäkki olis ollu ihan mätsäripaikan lähelä, mutta sitä ei jaksettu jäädä oottaan. Päätin siis kävellä suoraan 16 pysäkille nii ei tarvis bussia vaihtaa. Tietysti, kun ollaan n. 100m päässä pysäkistä nii bussi menee ohi. Käveltiin sit vielä seuraavalle pysäkille.
   Bussi tuli hetken odottelun jälkeen. Kun mennään ovista sisään nii kuski sanoo "Saa tulla, hyvä kun kysyit." Jaa kysyinkö, että saako Sakulinus tulla bussiin? Kiva tietää. :D


Maanantaina oltiin Eteläpuistossa tokoilemassa petsiessä sovitulla porukalla. Minä ja Saku, Senni ja Hempukka sekä Anni ja Lola. Ite saavuin paikalle vartin myöhässä, kun myöhästyttiin bussista. Hups. Ensin otettiin paikkis. Anni ja Senni jäi näkyville, mutta mää menin piiloon. Aika oli 2-3min (kai) ja välissä kävin kerran palkkaamassa Sakun. Hyvin pysy! Paikkiksen jälkeen kävin nopeesti uittamassa Sakun. Saku tiesi jo, missä järvi on joten juoksi sinne edellä. Rannassa olikin joku ihminen ihmettelemässä venettään. Tais vähän säikähtää, kun joku yht'äkkiä sinne juoksi. :'D Sit reenattiin liikkuroituna yksilöliikkeitä. Ensin seuruu. Juoksuosuutta täytyy selvästi harjoitella lisää. Ei kyllä muutenkaan ollut mikään huippusuoritus. Syytetään kuumuutta. Seuraavaksi vuoroon jäävät. Liikkeestä seis suju hyvin, mutta liikkeestä istuminen ei ihan muistissa ollu. Kyllä sekin si lopuks suju. Sit otin luoksarin. Jarrut oli koiralta kadonnu. Sen jälkeen mnetiin evl-paikkiksen maahanmenot ja takas istumaan nousemiset. Sitten mentiin luoksari sillain, että jätettiin koirat riviin, josta vuorotellen kutsuttiin omamme. Kaikki noudatti hyvin oikeeta käskyä. :) Sen jälkeen Anni lähti Lolan kaa kotiin. Hempukka ja Saku joutu vielä uudestaan paikkikseen. Tällä kertaa en käyny palkkaamassa Sakua välissä ja hyvin se siellä oli täydet 3 minuuttia pysyny. Tai luulin, että hyvin. Kun Hempukka oli noussu, oli Sakukin noussu istuun ja sit menny takas maahan. Hassu koira.

Tahtoo kokeisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti