sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Mätsäröintiä ja tokoilua

Iski laiskuus ja en jaksanu sit torstaina kirjotella. Ei tää kesäloma selvästikään hyvää tee. Vaikka kirjotanko muka muullonkaan heti kun on tapahtunu vai vasta si ku kirjottaminen on kivaa? Jälkimmäinen vaihtoehto taitaa pitää paikkaansa.

Niin ja tokokoetta ennen, keskiviikkona oltiin mätsärissä. Ilmosin junnuihin + isoihin aikuisiin. Ensin oli junnut. Osallistujia oli huimat neljä. Ensin yhdessä kaks kierrosta ympäri, jonka jälkeen yksilöarvostelut. Me viimeisenä. Yksilöarvosteluiden jälkeen sijoitettin neljäs ja kolmas. Minä ja Emma (ja tietty koirat) jäätiin jäljelle. Sit mentiin vielä yhdessä edestakaisin ja ympäri. Tuomari sano, et ollaan molemmat tosi hyviä ja tällä kertaa näin ja sano Emman voittavan. Eli minä Sakuliinuksen kaa tokina. Noi "tällä kertaa näin " sanomiset vois mieluummin olla jotain perusteluita... vaikka tiiän, et Emma on selvästi parempi handleri ku mää. :D
   Junnujen jälkeen oli odottelua, kunnes isojen kehään. Toi koira väisti vähän tuomaria. :( Vaikka vaikutti kyl siltä, että tuomari ois pelänny koskee Sakuun. Noo ihan miten vaan, ei se ollu ku vähän muhun päin nojautumista ja vähän takatassuja siirsi. Punainen nauha saatiin. Oli muutes eka punanen tänä vuonna! Sitten alkoikin punasten kehä. Tuomari sano kehäsihteerille jotain et monet on tosi hyviä ja jotain schapenndoesista (eli Sakusta) mut muuta en si kuullu. :< Tajusin kuitenkin, et jotain positiivista oli. Noh, jatkoonhan me päästiin. Taas sijoitettiin neljäs ja kolmas ja jälleen kerran ei joukkoon kuuluttu. Jäljellä oltiin me ja amerikan akita. Tai akita, luulisin kyl et amerikan. Tuomari käski menemään yhdessä ympäri ja akita voitti. Miks liikkeissä välillä laukkaava koira voittaa? Okei, ehkä perässä laahautuva läähättäjä häviää. Mut nää kakkossijoitukset tuntuu vainoovan meitä. :D
   Kehien jälkeen kyytiä odotellessa reenasin sakun kaa vähän tokoo. Pari luoksarin stoppia, noutoo ja lyhyitä seuraamisia otettiin. Ja kyl toi koira (sillon vielä) jotain osas. :)

Ja tokokokeeseen. Kotoo lähettäessä oli lämmin aurinkoinen sää, noin 26°C lämmintä ja muutenkin ihana ilma, ainakin auringon ottamiseen. Vähän ennen kun päästiin koepaikalle Mutalaan alko sataan kaatamalla ja ukkonen jyriseen. Jippii! No, iskä jäi sit ootteleen, et pääsin autoon sateensuojaan. Just ennen koetta sade kuitenkin loppu ja koe alko aurinkoisissa merkeissä.

Vapun tokokeesta
Meitä oli tuomaroimassa Juha Kurtti. Alkoi ensimmäinen paikkisryhmä. Heti sen perään pidettiin toka ryhmä, johon mekin kuuluttiin. Saku meni vähän hitaasti maahan. Minuutin ja 20 sekuntia siinä hienosti ja suht rauhallisestikin makoili, kunnes yht'äkkiä VUH! ja menoks. Ihme ja kumma tuli mun luo eikä juossu autoon, jonne oli kovin koko ajan menossa. Vieressä oleva koira siitä si lähti Sakun perään. :/ Oli se koira sentään heti alussa noussu istuun, niin ei kenenkään kympin paikkista pilattu...
   Sit oli vuorossa yksilösuoritukset. Meiän vuoro kahdeksantena. Seuraaminen meni alussa ihan ok, mut parempi ois saanu olla. Sit tuli juoksuosuus, jonka jälkeen täyskäännös. Ja missä on koira? Ois kiva tietää Oli jatkamassa matkaa kai suoraan tai harkitsemassa saisko juosta autoon. Kyl se siihen vierelle takas ilmesty ja perusasennon meinas jättää tekemättä. Pisteitä saatiin kuitenkin 8,5 joka on ehkä vähän liikaa tosta suorituksesta. Mutta tuntu se tuomari antavan suht. helposti pisteitä, jonka kyl huomas. Liikkeestä maahan menossa seuraamisosuutta ei voi kutsua kyl seuraamiseks, kun koiruus tuijotti vaan autoo ja käveli jossain ties missä. Maahan meni kuitenkin nopeesti, mun ehkä turhankin voimakkaasta käskystä ja pisteitä täydet kymmenen. Siis mitä?! Eiks sillä seuraamisella oo mitään väliä? Niin ja voimakkaasta käskytyksestäkin pitäis kai rangaista. Vai onks se tarpeettoman voimakkaasta vai mitä lie. Njoo, sit luoksetulo. Käsimerkin alotin öö pikkasen aikasin? Kuitenkaan en. En tiiä. Pysähdys ihan hyvä. Ei oikeestaan vaan ihan hyvä vaan tosi hyvä, kun kyseessä pysähdystä lähes osaamaton Saku. Yhdeksön pistettä tästä. Liikkeestä seis siirsi etutassuja vähän, kun kävelin ohi, mut tällä kertaa autoon päin, ei muhun eli syytän jälleen auton olemassaoloa. Pisteet taas 9. Noudossa haki kapulan hyvin, mutta palautuksessa ei meinannu muistaa perusasentoa joka olikin si "vähän" takana. Ja hitaasti tuli siihen, kun piti ensin hetki kattoo sitä niin ihanaa autoa. Ja pistitä mitäs muutakaan kuin yhdeksän. Kaukot ysi, kun joka kerta kun oli maassa nii katto taakse päin AUTOA, josta johtuen toka istumaan käsky oli jokseenkin pitkä. Yhdeksän pistettä taas. Ja viimeisenä hyppy. Hyppäs hyvin, istu yllättävän nopeesti ja kutakuinkin suoraan esteen taakse eikä johkin kauas sivuun ja hyvä hyppy takas viereen. Pisteitä kymmenen. Kokonaisvaikutelmasta ysi auton ihmettelemisen takia. :'> Kokonaispisteet 156 eli avo2 ja neljäs sija yheksästä. Tuomari harmitteli oikein kahteen kertaan paikkista. Ehkä se vielä joskus toimii... Ja harmillisesti jäi puuttuun neljä pistettä ykköstuloksesta. Vaikka ehkä onkin parempi, et voittajaluokassa ei oo koiraa, joka paikkiksessa ei pysy.

Perjantai iltana käytiin vähän tokoilemassa kentällä ja kummasti koiran seuraaminen oli tiivistä ja kontakti pysy koko ajan, liikkeestä sessissä tassut ei liikahtanu ja piilopaikkis suju neljä minuuttia. Ja tänään, okeiokei eilen, otettiin lenkin lomassa pari lyhyttä seuraamista ja jokunen jäi vaan perusasentoon, koska teki niiiiin hienosti. Oispa tollanen kokeissakin <3 Vähän vire reeniä niin ehkä se tästä. Ja tollanen se oikeestaan ennen joulua melkein olikin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti