maanantai 8. heinäkuuta 2013

Agirotu -003 lupa hyllyttää

Aloitetaan vähän vanhemmilla kuulumisilla, joita en tänne oo vielä saanu aikaseks kirjottaa. Eli agikisoista kesäkuun vikalta päivältä hylky muuten tosi kivalla suorituksella, mutta yks ylimääränen hyppy tuli matkaan mukaan. Toiselta radalta nolla yliajalla (5,09s). Alku meni kutakuinkin hyvin, mutta kolmen vikan hypyn ohjauksesta ei puhuta. :D Muuta ei olla oikeestaan tehtykään.

Mutta sit agirotuun!
Perjantai 5.7.
Saavuttiin Teivoon hyvissä ajoin (noin 13:30) Sakulla kultainen ja punainen ponnari päässä. Huomaan, että rokotustodistus ei ookaan mukana. Ihan varmasti laitoin sen reppuun! Soitan iskälle, että menee kattoon kotoo, jos löytyis. Pakko löytyä. Kylhän se löytykin ja arvatkaas mistä? Noutokapuloiden ja kaiken muunkin koirakamojen joukosta. Olin kai heittäny mukana, kun jotain ylimääräsiä tavaroita heittelin lattialta pois. Vähän ennen kahta pääsen jonottaan rokotustentarkistukseen. Jonossa menee about 20min. Sen jälkeen numeroiden jonotus. Huhhuh, kun oli kuuma ja jono meni hiiitaaaasti. Kymmenen yli kaks päästiin jonosta vihdoin pois. Ja rataantutustumisen ois pitäny alkaa kahelta, mutta ilmojonojen takia alko vasta puolkolmen jälkeen. Eka rata oli hypäri ja vaikutti ihan kivalta. Tarkemmin en enää muista. Startattiin noin kymmenensinä ja nollahan siltä radalta saatiin! Yliaikaa (yllätti varmaan?) jonkin verran. Lopulta sija 16/99.
   Oman suorituksen jälkeen meni muutama tunti odotellessa, että pääsee tutustumaan seuraavaan rataan. Odottelun aikana alko ukkonen ja vesisade. Mentiin Sakun kaa raviradan toiseen päähän jonkun katoksen alle istuskeleen ja oottaan, et sade loppuis. Rataantutustuminen alko. Yks hyppy mietitytti, että meneeköhän väärltä puolelta. Ja niinhän Saku menikin. Kai sen oisin saanu hyppään oikeelta puolen, mut liukas nurmikko mudalla kuorrutettuna häiritsi. Sadekin taukosi sopivasti meiän radan ajaks. Radan jälken lähettiinki käymään kotona vaihtamassa kuivat vaatteet ja syömässä.
   Kotona ehdittiin olla noin tunti ja sit takas. Tiesin kyllä, että rata olisi myöhässä. Yli tunti odoteltiin taas siellä sateessa, että päästiin tutustuun vikaan rataan. Rata vaikutti (kai?) ihan helpolta. Liikaa ratoja nii ei enää muista. Yliaikanolla kuitenki taas tuloksena ja sija 10/70. Ja kotiin nukkumaan!

Lauantai 6.7.
Sakulle punaset ponnarit päähän, matka kohti teivoa ja ekaa rataantutustumista, jonka piti alkaa 9:20. Myöhässä toki sekin oli. Eka rata vaikutti sinänsä helpolta, mutta kuitenki vaikeelta. Tänään startattiin vasta noin puolessa välissä eli noin 75 koiraa oli meitä ennen. Mää en tykkää tästä odottelusta. Alku meni ihan hyvin kepeille asti, josta Saku si lähti kesken pois. Olinkohan ite jo kääntymässä johki? Lopputulos 5 kepeiltä ja yli aikaa 15,05. Sijotuskin jopa 106/148. Voi kyllä sanoa, että kovin usein tällasille sijoille ei "pääse" :'D
Radan jälkeen lähettiin kotiin, koska seuraavan radan alkuun oli lähemmäs 6 tuntia, jos aikataulussa olis pysytty. Mutta myöhässä taas sekin rata ja vielä jaettu sillain, että ensin eka ryhmä tutustuu ja sit kisaa niin lopulta startista rataantutustumiseen oli 8h. Rata oli kiva 17 esteen rata, onka 6 vikaa estettä oli vaan suoraan. Kepeille menosta kuitenkin tuli vitonen. Ei ois ollu ees yliaikaa, mutta eihän me sm-nollatiliä voida avata. Ei nyt ja tuskin koskaan. Mutta kivasti meni rata muuten! :)
Sunnuntai 7.7.
Agirodun vika päivä ja Sakulle kultaset ponnarit päähän. Hah, pian saatte tietää miks ponnareitten väristä maininnu. 9:40 piti alkaa avoimen nuorten-SM:n rataantutustuminen, mutta alko vasta reilusti kymmenen jälkeen. Rata vaikutti osittain helpolta, mutta haastavampiakin kohtia löytyi. Kuitenkaan kohtaa, missä vauhtia vois olla ei ollu. Hassua oli, että kepit ja niiden jälkeisen putken sai alottaa kummasta päästä vaan. Muuten rata meni hyvin, mutta Saku meni eri päähän putkea, kun oli tarkotus. Mikäpä siinä, nolla kuitenkin... yliaikaa 6,15s. Tämä tulos kuitenkin riitti voittoon! Voitaiskohan kuukauden päästä saada sama palkintosija Vöyrissä? ;)
   Sitten joukkuekilpailu. Oltiin medikisaavissa, vaikka Saku maxi onkin. Yks koira kuitenkin saa olla viereisestä säkäryhmästä. Joukkueen koirista oltiin radalla toisina. Saku päätti, että nyt näyetään millassia schapet todellisuudessa on ja niih. Karkas putkeen, hyppäs kahen kontaktin yli ja kieltäyty putkesta. Hah. Etenemä ilman kiertolenkkeihin kulunutta aikaa n. 4,0 joka on meille loistava! Rata kyllä oli aikalailla suoraa menemistä, joten ei ihme, että etenemäkin ihan hyvä. Joukkue loplta sijalla 19/35. Ilman Sakun toilailuja sija olis ollu 8, mutta ei sillä väliä. Sakulla ainakin oli hauskaa! :D Ja kyllä meillä muillakin.

Niin ja se ponnareiden salaisuus. Perjantaina oli kultanen ja punane. Hyvin meni, mutta yks hylky. Lauantaina punaset, ei nollia. Sunnuntaina kultaset, voitto! Totta jos puhutaan, niin kaikkien päivien radoissa oli niin hyvää kuin huonoakin. Minkähän väriset ponnarit seuraaviin kisoihin pitäis laittaa?

Kyllä voittajan kelpaa hymyillä! Vai? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti