keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Voihan autot

Tänään (joojoo, eilen) oltiin taas tokokokeessa. Tuomarina toimi Jari Salokanto.

"Juoksutarkastuksessa" Saku taas vaihteeks pelkäs tuomaria. Ei kuitenkaan ihan alkanu haukkuun ja uskals nuuhkasta tuomaria. Tuomari sanokin, että taitaa olla vähän arka. Hyvä, et anto Sakun si ite tulla eikä vaan kumartunu päin. :)

Paikkis: Alussa meni maahan ihan hyvin, ehkä aavistuksen hitaasti, mutta olkoon. Piilo oli kehän reunalla olevien autojen takana ja siellä sit odotettiin ja ite tuijotin kelloa... Liikkuri sanoo "aika" ja lähetään koirien luo. "JES! se pysy!!!" aattelin. No ei, kukas mua vastaan käveleekään? Saku. Noh, sain kuulla et oli noussu jossain kahenminuutin kohalla tai vähän jälkeen istuun. Eipähän tarvinnu miettiä pitäiskö paikallaan pysynyt, mutta istumaan noussut koira palkata. Mutta ehkä toi viel oppii...

Seuraaminen: Autoja siellä, autoja täällä, autoja tuolla, Saku menossa sinne missä autoja. Lyhyen pätkän seuras hyvin, mutta AUTO. Pisteitä 6.

Liikkeestä maahan: Seuraaminen oli tässä hyvää! Ja maahanmeno... melkein. Kun oli melkein maassa päätti taas jäädä ihasteleen autoja ja maahanmeno oli aika hidas loppuun. Samoin istuminen oli hidas, eikä noussu loppuun asti. Ja mitä tekee koira, kun liikkuri sanoo "kiitos"? -Menee takas maahan. :D Tästä suorituksesta pisteitä seitsemän.

Luoksetulo: Ihan hyvä, mitä ny vähän taaksepäin autoja katteli istumaan jätettäessä. Pysäytyksessä mun käsimerkki oli tuomarin mielestä liian voimakas. Mutta Saku pysähty hyvin. :> Pisteitä kahdeksan.

Liikkeestä seis: Seuraaminen kelpuutettavaa, pysähtyminen kelpuutettava, mutta paikoillaan oli kuulemma levottomasti. Ja sitten. Ennakoi perusasennon. 7,5 pistettä.

Noutaminen: Jee, osasin heittää kapulan taas tarpeeks kauas! Eli heitän tästälähin aina yläkautta niinku viime kokeessakin tein. Saku meni hyvällä vauhdilla kapulalle, ehkä vähän liiankin kun pysähtyminen ei toiminu ja juoksi metrin ohi. Ja takaskin laukkas hyvää vauhtia. Pisteitä täydet kymmenen.

Kaukot: Taas alussa katteli taakse ja hyvä, kun ees istu ekasta käskystä. Muut vaihdot si menikin ihan hyvin. Pisteitä kahdeksan ja puoli.

Hyppy: Hyppy hyvä, mut hypyn jälkeen lähtee juokseen johki. Minne? Noh, tokalla käskyllä istuu ja takas hyppää vaikka onkin ties kuinka kaukana hypystä ja sivussa. Kahdeksan pistettä.

Kokonaisvaikutus: "Kovin vaihtelevaa, mutta keskiarvolta vaikka nyt seitsemän ja puol."

Liikkeistä tyytyväinen oon oikeestaan vaan noutoon ja luoksariin, jos odottaessa taaksepäin kattelua ei oteta huomioon. Kaukot ja hyppy ihan menettelevät, muttah... Sellainen pääivä tänään. Paljon paremmin toi otus kyllä osaa, mutta tänään ei sujunu. Kokonaispistemäärä 134 ja sijoitus 5/8. Oli siellä muutama muukin koira vähän pihalla mikä on homman nimi nyt.

Tässä sit mietin, et mennäänkö 23. päivä kokeeseen vai ei. En haluais jättää tämmöstä suoritusta vikaks ennen nuorten SM:iä, mut jos toi ei pysy paikallaan nii tyhmä sinne kokeeseenkaa mennä... Toisaalta alkaa vaikuttaan siltä, et voiskin pysyä. Miks tää on näin vaikeeta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti