sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Pätevä näyttelykoira

Sunnuntaina 18.5. jatkui lauantaina aloittamani mätsärikausi auringon paistaessa, Sakun leikkiessä lehmää (lue syödessä ruohoa) ja läkähtyessä. Mätsäri oli SRY:n järjestämä Niihaman palveluskoirakentällä.

Saku sai uuden Joseran!
(ja Joserahan on siis Sakun lelun "nimi",
jonka Saku sai pentuna mukaan kasvat-
tajalta, ainoa lelu, mitä Saku omatoimi-
sesti kantaa jonnekin)
Ensin oli JH, jossa osallistujia huimat kaksi. Minä Sakun kanssa ja Nanna Justiinan kanssa. Justiina on siis rodultaan petit brabancon... vaikka viime mätsäripostaukseen olin niin kattovinani, että kirjoitus menee oikein.

Junnuissa taidettiin alkuun mennä yhdessä ympäri. Yksilöarvosteluun menin ekana ja siinä normi seisottamista ja edestakaisin, kolmio ja L. Lopuksi vaihdoimme koiria ja aiemman treenaamisen takia tiedettiin toisten käskyt. Tuomari totesi, että kannattaakin kuunnella mitä muut sanoo koirilleen, että osaa käyttää oikeaa käskyä. Heh. Lopulta tuomari teki ratkaisun ja me Sakun kanssa voitettiin! Kuulemma pitäisi mennä rohkeasti vaan virallisiin... Kyllähän siellä tulee käytyä, mutta huonolla menestyksellä.


Junnukehän jälkeen oli aikapaljon odottelua, kunnes päästiin isojen kehään. Parina meillä oli sk collie. Kehässä meni kaikenkaikkiaan hyvin mitä nyt Saku meinasi läkähtyä. Kovin tasainen pari kuulemma oltiin, mutta meille sininen.

Sinisten kehässä koiria oli aika paljon, varmaan n. 20. Hetki ihmeteltiin, jonka jälkeen tuomari alkoi kättelemään reilun puolet pois. Me jäätiin vielä kehään. Sen jälkeen juostiin ympäri muutama kierros ja taas seistiin. Nyt tuomari kätteli lisää pois, iik. Neljä jäi kehään ja me oltiin joukossa! Neljäs ja kolmas sijoitettiin, jonka jälkeen tuomari tuli miettimään Sakun ja portugeesin eteen kumpi voittaa tänään. Portugeesille meni voitto, mutta eipähän meidän tarvinnut jäädä BIS-kehään juoksemaan.


:O sen häntä heiluu
Läähpuuh

Palkkinnot oli hyvät. Junnuista lelu, herkkuja, rannekello, kaks leffalippua,
5€ lahjakortti M&M:iin, pokaali. Aikuisista samanlainen lelu, herkkuja, ruokaa...
Nämä ainakin.
Suurkiitos Nannalle kuvista! Ja Sakuhan näyttää kuvissa ihan näyttelykoiralta. Ja mihin voisin olla mätsärissä tyytyväinen, vaikka sijoituksia ei olisi tullut, on se että Saku oli yhtä haukahduksen ja uikahduksen sekoitusta lukuunottamatta hiljaa kehässä.

2 kommenttia:

  1. Sakuhan on ihana karvainen näyttelykoira! Kuviin sen vaan sai ikuistettua jotenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten kuvat valehtelee, ja Saku onkin todellisuudessa epäpätevä tuomareita välipalaks syövä hirviö ;)

      Poista