tiistai 24. syyskuuta 2013

Mestaruuksia riittämiin

Lauantaina olimme kisailemassa agilityn piirinmestaruudesta. Ensin oli hyppyrata. Tuomarin ollessa hollantilainen radankin olisi pitänyt olla lentäville hollantilaisille (siis schapeille) sopiva, eikös? Eikä sellainen, että etenemän olisi pitänyt olla 4,0... Meille tältä radalta 0 ratavirhettä, mutta reilusti yliaikaa. Vain yksi koirakko sai nollan ilman yliaikaa, että ei ehkä se kaikkein helpoin rata ollu. Toka rata oli vuorostaan agirata. Tältäkin nolla ja taas reippaalla yliajalla. Näillä tuloksilla päästiin juniorien piirinmestaruuden voittoon, kun meitä junioreita aina onkin niin paljon. Piirinmestaruudesta tuli lopulta sija kuusi. :)


Sunnuntaina oli vuorossa schapejen tokomestaruus. Tästä kisailtiin Porissa. Paikalla oli schapeja jopa kolme kappaletta. Ei vaan, oli siellä enemmänkin schapeja, mutta kolme osallistumassa kokeeseen. Kaksi näistä alokasluokassa ja herra Sakulinus avoimessa näyttämässä miten tokoillaan ei niin hyvin.

Kun saavuttiin paikalle 50min ennen avoimen luokan ilmoitettua alkamisaikaa, oli alo-luokka jo loppunut. Siinä sitten ilmoitettiin, että koe alkaisi heti. Aloitetaan yksilöliikkeillä ja me ensimmäisinä vuorossa. Kivakiva. Käytin Sakun siinä äkkiä n. 100m pitkällä "lenkillä", että vähän saisi edes jalotella ennen tokoilua. Varsinkin, kun takana 1,5h autossa oloa. Pienessä ikävässä häkissä.
   Ensimmäisenä, kun kehään päästään Saku tulee ihan hyvin perusasentoon, mutta mitä tekee koira sitten? Heittäytyy maahan. Hyvä nopea maahan meno, muttah... nyt olis seuraamisesta kyse. Onneks liike ei sentään ehtinyt alkaa. Kyllä Saku siitä sit lopulta nousi istuun muutaman käskyn jälkeen. Idiootti. Seuraaminen meni puolenvälin jälkeen hyvin, sitä ennen kontakti oli vähän kateissa. Kuitenkin ysi saatiin tulokseksi.
   Liikkeestä maahan meno meni muuten hyvin, mutta Saku oli eri mieltä ilmeisesti maahan asti menosta. Oli jäänyt kyynärpäät ylös makoileen ja katteleen rotukavereitaan. Kyynärpäät oli siinä vaiheessa kuitenkin jo maassa, kun käännyin. Seiska hitaan maahanmenon takia.
   Luoksetulo. Hiiiiiiiiiiiidas pysähtyminen. Ja viereen tulo ravilla. Kutonen.
   Liikkeestä seisominen meni hyvin. Ei valittamista. Jos pilkkua haluaa viilata niin paikalla seistessään vois pitää kontaktia koko ajan eikä vilkuilla välillä johkin, mutta joo. Kymppi.
   Unohdin oman noutokapulan kotiin. Mutta ei sillä sinänsä väliä, kun koira noutaa minkä vaan. Oma kapulanheittotaito on eri asia. Ihme kyllä sain kapulan heitettyä. Sakulla oli kuitenkin liian kiire hakea kapula ja lähti heti, kun kapula osu maahan. Palautti muute harvinaisen hyvään perusasentoon ja vauhtia oli PALJON! Varaslähdön takia kutonen.                                                                                                      
   Voihan höntti Einari ja kaukot. Aina sillä on joku ongelma maailman helpoimmassa liikkeessä Ainakin meille helppo (tai oli, nykyään ongelmailee ihan riittäviin). Eka istuminen oli vähän vajaa ja tokaan tarvi kaksi käskyä. Pisteitä siis 8,5.
   Hyppy. Tokalla käskyllä vasta osas istua ja hyppäs vinoon. Seiska.
   Voihan paikkisongelma. Tiesin jo paikkikseen mentäessä, että nyt Saku ei tuu pysyyn. Ihan väärä mielentila. Ja pysyhän se siellä jopa n. 30s. Jippiii.
   Kokonaisvaikutelma oli suureks ihmetyksekseni yhdeksikkö. Saku ihmetteli koko kokeen ajan rotutovereitaan. Perusasentoon tulemisissa ja kontaktin ottamisessa meni vaikka kuinka kauan. Mutta. Kehässä pysy ilman, että pidin korvasta kiinni. :D Ja tuomarin mielestä yritin sen verran ilosesti saada koiraa mukaan liikkeisiin ja kuitenkin  otus teki hyvin ja ilosesti, kun kontakti löytyi, että oli yhdeksän pisteen arvosta touhua. Hah, kerrankin olin ilonen!

Kaikista näistä olennon törppöilyistä huolimatta kokeesta jäi ihan hyvä fiilis. Outoa, koska 130,5 pistettä ei kovin kummonen tulos ole. Vaikka ei kaikilla muillakaan ihan putkeen menny, koska oltiin avoimen luokan kolmansia (kuus osallistujaa). Schapejen rotumestaruuskin voitettiin, vaikka alokas luokankin schapet oli mukana mestaruudesta kamppailemassa. Kaikki schapet kuitenkin sijoittui, koska tuloksen oli saanut. Vaikkakin kolmostulos.

Kuvia ette nyt saa, kun bloggeri (tai netti, tiedä kumman vika on) ei ole nyt samaa mieltä kuvan latauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti