torstai 26. kesäkuuta 2014

Tokotreenit #7 ja #8

Tällä ja viime viikolla oli sama kouluttaja.

Viime viikon treeneissä jatkettiin maahanmenotreeniä. Ainut ongelma näissä treeneissä oli se, että ongelmaa ei ollut. Saku meni aina ekasta käskystä maahan. Jokusen kerran vilkas muualle ajatellen varmaan "en nyt oo ihan varma pitääks mun mennä maahan... meen silti, kun aiemminkin pitänyt". Saatiin vinkiks, että jos olis appari palkkailemassa, niin palkka tulis nopeesti. Sitten kun vielä olis joku palkkaamassa.
   Paikalla istumisessa palkkailin välillä, mutta makuussa en. Pysyi kyllä, mutta hieman levoton.
   Muuten sitten harjoiteltiin ruutua ja tunnaria. Ruutu alkaa sujuun kokoajan vaan paremmin ja paremmin. Tunnarissa kyllä toi oikeen, mutta ote kapulasta ja perusasentoon tulo kaipaa paaaljon treeniä. Ja tais Saku vähän maistaakin muita kapuloita...

Eilen kysyin alkuun, miten Sakun seuraamisesta saisi heti hyvää. Koska monesti, varsinkin kokeissa, ensimmäinen seuraaminen (eli koko seuraamiskaavio tai ensimmäiseen vauhdinmuutokseen asti) menee huonosti. Kontakti poissa ja Saku laahustaa perässä. Liikkeestä maahanmenossa ei sit enää mitään ongelmaa ikinä ole. Ja tuntuu, että on ihan sama kuinka hyvässä vireessä Saku on, sama juttu useimmiten silti. Poikkeuksiakin on, koska kyllä Saku osaa seurata. Pitäis tehä paljon kokeenomasia treenejä, mutta askel tai kksi ja palkka. Hmm-m, helpommin sanottu, kun tehty. Ei niitä kokeenomasia ihan joka päivä saa tehtyä, kun liikkurikin ois ihan hyvä olla. Mietin kyllä, että voisko kyse olla joko mun erilaisesta liikkeelle lähöstä / kävelystä / käskystä ? Tai onko vireessä kehään mennessä eroja silloin kun seuraa hyvin verrattuna kun ei? Pitäis varmaan videoida kokeita.
   Sen jälkeen harjoiteltiin luoksarin stoppia. Avoimen stoppi sujuu pääosin hyvin, kun Saku tietää, että pitää pysähtyä puolessa välissä matkaa. Miten oon saanut avoimen luoksarista hyvän, mutta voittajassa ongelma? Ratkaisu on niinkin yksinkertainen, kun avoimessa stoppi on n. 10m päässä musta ja voin heittää herkun yli 10m päähän, eli Sakun taakse. Voittajassa vastaava matka on 20m ja sitä matkaa en noita enää saa heitettyä. Pallon voisi heittää, mutta se on taas oma haaste saada Saku innostuun pallosta. Pysähtymistekniikkaa kouluttajan mukaan pitäis harjoitella paljon. Kyllä sekin varmasti auttaa, mutta luultavasti pitäis jotain muutakin tehdä. Mutta mitä? Ehkä riittävä määrä toistoja opettaa Sakun ennakoimaan samalla tavalla kuin avoimessa?

Ja tosiaan nuorten SM:iin on sen puoltoista viikkoa ja kisataan voittajassa. En tiiä, onko siinä mitään järkeä. Halusin kuitenkin voittajaan, kun toissa vuonna oltiin alossa ja viime vuonna avossa. Ens vuonna, kun ei enää nuorten SM:iin päästä niin pitää mennä "oikeisiin" SM:iin ja niin on myös EVL:n vuoro. Jos nyt ikinä voittajaankaan virallisissa kokeissa päästään...

Sakun mielipide näinkin helteisillä ilmoilla tokoilusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti