sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Huaah

Aina toukokuussa tapahtuu kaikkea koko ajan. Niin paljon, ettei täällä ehdi olla kiroittelemassa. Milloin koiran kanssa jossain, jos ei niin sitten kavereiden. Jos ei sitäkään pitäisi (huomaa konditionaali) lukea kokeisiin. Joten tänne on niiin vaikea kirjoittaa aina yksittäisistä tapahtumista.

Joten, torstain tokokoe. Olin keskiviikkona ihan oikeessa, ei olis pitäny ilmota. Ja arvakkaapa vaan kuka idiootti suunnittelee taas seuraavaa koetta... Vaikka oon tässä miettiny, että seuraava  koe vois olla EuroSchapendoesShowssa vasta, eli 11.8. Siihen mennessä ehtisi ehkä jotain treenatakin. Nuorten SM:t toki olis 6.7. mutta niin myös agirotu. Ja SM koe on kai epävirallinen. Eli voisinko mennä Sakkeuksen kanssa voivoihin siellä ja jatkaa avoimesta?
Mutta niin torstaina tosiaan oltiin Mutalassa tokoilemassa Jaana Talan tuomaroitavana.
   Paikkis nollille. Arvasin. Tiesin. Mutta ei Saku heti mun perään lähteny. Pysy se jopa noin puoli minuuttia. Harkitsin kyllä jättää koko liikkeen väliin, mutta en sitten kuitenkaan. Tuomarilta kun kysyin niin makasi kuulemma aivan rauhassa, mutta mutta, epäilen. Tuomari oli kuitenkin toisessa päässä riviä (vaikka koiria oli vain kolme), niin ei sieltä asti huomaa Sakun levottomuutta. Eikä välttämättä lähempääkään.
   Seuraamisesta kasi, jota ihmettelen. Koira seuras hyvin, hyvät perusasennot, kontakti pysyi koko ajan, paitsi kun Saku aivasti juoksuosuuden alussa. Mutta ei siitä nyt kahta pistettä voi ottaa pois? Tai sit multa jäi vaan jotain huomaamatta.
   Maahanmeno ysi. Pisteen menetyksestä epäilen hitautta. Tuskin kuitenkaan kovin hidas oli. En tiiä.
   Luoksari seiska, vauhtia oli ihan liikaa, joten stoppi oli hidas.
   Seisominen vitonen. Saku jäi ensin seisoon, mutta kun olin kävellyt pari askelta niin istui. Mitä koira oikein teet?
   Nouto ysi. Piste pois vähän huonosta perusasennosta? Vai kapulan vähän huonosta pidosta? Kerran tai kaks korjas hieman otetta.
   Kaukot kymppi. Hyvät, nopeat vaihdot. JES! Mutta inisi vähän. Ilmeisesti tuomari ei kuullut.
   Hyppy ysi. Tiiä sit mistä piste meni. Oisko istunu vähän liian hitaasti, vaikka se ei kyllä hidas ollut?
   Kokonaisvaikutus ysi.
Yhteensä näistä tulee 140 pistettä, eli juuri ja juuri kakkostulos. Sijoitus 4/6. Että ei ihan palkinnoille. "Ihan", puuttu 32 pistettä. Heh.

Perjantai puolestaan vietettiin agikisoissa. Ekalta radalta nolla runsaalla yliajalla, vaikka radalla vauhti tuntu suht nopeelta (Sakuksi). Luulin, että etenemä olis ollu 3,6-3,7 mutta olikin 3,41. Viime viikonlopun kisoissa kun hieman nopeempi etenemä 3,47 tuntu paaaaljon hitaammalta. Mutta ihan kivasti tää rata meni. Tokalta radalta monen mutkan kautta hylky. Keppikulma oli vaikea, josta ensin vitonen ja oma pää sekasin, joten siitä sitten hetken päästä hylky. Loppu puolikas radasta meni kivasti ja ainakin vaikutti ihan vauhdikkaaltakin.

Minun pieni väsynyt hurttimus

Tänään vai eilen, yöllä kun kirottelee, olin mätsärissä junnuilemassa. Saku jäi kotiin nukkumaan. Mulla oli lainassa ihana suomenlapinkoira uros Risu, jolla ikää vasta 9kk. Ihanan iloinen ja ihmisrakas koira. Välillä kehässä meni ihan hyvin, mutta juostessa Risu vähän ihmetteli tai ehkä pelkäskin takana juossutta berniä. Eikä pojan kärsivällisyys riittänyt lopussa paikallaan seisomiseen. Sijoituttiin kolmansiksi viidestä ja palkintona herkkutikku, ruusuke ja naksutin, jossa kosketuskeppi. Tuomari ei kyllä tuntunut tietävän oikein mistään mitään. Ja kun saatiin ruusuke, niin totes jotain  et näköään joku suomen muotovalio -ruusuke. Juu tota hyvä yritys, mutta serti ruusuke se on. Vai mistä lähtien sinivalkonen ruusuke on ollut valioutumisesta?
   Junnukehän jälkeen tuli kokeiltua muutaman hurttimuksen esittämistä. Kahta seropia, toinen musitutti ehkä vähän shiba inua, mutta ei kuitenkaan kyllä. Ei ole kuvia, niin hankala kuvailla. Toinen oli vähän suurempi tapaus, labbista muistuttava musta koiruus, jolta ei intoa puuttunut. Ihanilta ja persoonallisilta vaikuttavia olentoja molemmat. Sitten pääsin tutustumaan kahteen rotupiinkin. ranskanbulldoggiin ja petit barbanconiin. Ranskis Jimi on joskus aiemminkin ollut hihnan päässä, mutta siitäkin jo vuosi aikaa. Justiinaa en ole aiemmin edes tainnut tavatakaan. Joten kuten sujui molempien kanssa, mutta kaukana täydellisyydestä. Ootteko muuten huomannut, että koira vaikuttaa heti jotenkin erilaiselta, kun onkin lyhyt kuono? Hassua.
  Mutta juu, kaikenkaikkiaan oli kiva tavata monta uutta koiruutta ja eipä ihmisistäkään pidä valittaa! :)

1 kommentti:

  1. Se on brabancon. ;) Saat nähdä kuvia ehkä tänään illalla, kun äiti otti pari kuvaa susta, Jimistä ja Justista.

    VastaaPoista