torstai 29. tammikuuta 2015

Wouf!

Hyvää alkanutta vuotta! Ja toivottavasti oli mukava loppu puolivuotinenkin. Bloggerista on lomailtu ihan urakalla, kahta päivää vaille puoli vuotta, mutta syytettäköön siitä vaikka koneella olemisen vähentymistä. Koiramaailmasta ei sentään ole ollut näin pitkää lomaa. Tokokokeessa on käyty kolmesti, näytelmissä myös kolmesti ja agikisoissa muutaman kerran. Lopeta tähän, jos et halua lukea pitkää postausta. Tekstiä on ja paljon jäi poiskin, mutta olkaa hyvät:

Näyttelyt
Maailmanvoittaja, erkkari ja Helsinki Winner. Maailmanvoittajassa ja erkkarissa pieni schapepoika oli erittäin hyvä schape, mutta messariin mennessä schapemaisuus oli parantunut erinomaiseksi ja samalla oli neljännes paras uros kera cacibiksi muuttuvan vara-cacibin.

Kookas, pitkälinjainen hyvä raajakorkeus, luusto hyvä, kapea pyöreä kallo, tyypilliset silmät, pitkä kevyt kuono, seistessä etukäpälät uloskierteiset, pitkä rintakehä, hyvät takakulmat, erinomainen turkku, takaliikkeet ahtaat, tyypillinen häntä. Val-EH, Harry Tast, maailmanvoittaja

MV-14 ©Tiina Sipilä


Dog of good proportions. Nice topline. Head all together narrow in skull and muzzle. Muzzle should be more blond. Good mouth. Nice eyes. Heavy ears. Well angulated. Chest could be deeper. Free movements. Excellent coat quality. Val-EH, erikoistuomari Jettie Alberts, hollanti, schapendoesien erikoisnäyttely

Reipas iloisesti liikkuva ja hyvin häntäänsä käyttävä mittasuhteiltaan oikea uros. Kohtalainen otsapenger. Tarpeeksi leveä kallo. Seisoo hyvin raajoillaan. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu kapeasti takaa. Reipas keskipitkä sivuliike. Erittäin hyvä hännän käyttö. Val-ERI2 SA PU4 vara-CACIB, Elena Ruskovaara, Helsinki Winner

Sakulla on selvästi hyvä häntä ja (taka)kulmat. Mielipiteitä jakava kallo ja ahtaat takaliikkeet. Tast on eka tuomari, joka aminitsee noista etutassuista, joista oon itekin miettiny, että onks ne vähän ulkokierteiset. "Muzzle should be more blond." Tarkottaako, että partakarvat sais olla paremmin pesty? :D "Seisoo hyvin raajoillaan." Päälläänkö sitten? Okei, taitaa tarkottaa ettei oo keinuheppa, mutta hassusti sanottu.

HeW-14 ©Tiina Sipilä

HeW-14 ©Tiina Sipilä


JH:ssakin kisasin nyt viimeistä vuotta (Suomessa). Maailmanvoittajassa oli pikainen kehässä pyörähdys ei-niin-hyvin. Jyväskylän KV:ssa käytiin Sakun kanssa. Koiraparan pienet selkäjumit hankaloitti vapaana seisomista. Jatkoon päästiin, mutta sitten jännitys vei voiton. Messarissa sujui pelottavan hyvin ja päästiin kahdentoista! parhaan joukkoon yli kuudestakymmenestä. Mutta viiden joukkoon ei sitten enää, olisi kyllä ollut hienoa sijoittua edes kerran, mutta olihan ne muut parempia. :)


Pätevä toko-otus
Schape-erkkarin yhteydessä järjestettiin schapejen tokomestaruus. Pieni olento oli jo väsynyt edellisen päivän pitkästä maailmanvoittajakäynnistä ja samana päivänäkin oltiin lähdetty kotoa yli viisi tuntia aiemmin. Eikä virkeyteen auttanut yhtään helle. (ihana ajatella hellettä näin pimenevänä tammikuisena iltana...)

Paikkis 10 (!! tosin mihkä siinä helteessä ois lähteny :D Ja piilokin oli vapaavalintaisesti minkä tahansa teltan takana)
Laamaseraaminen 7
Maahanmeno 0
Luoksetulo 7,5
Seisominen 10 (osashan se jotain)
Nouto 9 (kapulasta tais olla liian kiva pitää kii)
Kaukot 6
Hyppy 10 (oli se vähän laama tässäkin...)
Kokonaisvaikutus 8 (tuomari muisti meiät, käyty kerran tän tuomarin möllitokossa 6. tammikuuta vuonna 2012... pelottavaa)

150,5 pistettä, kakkostulos, toinen sija (muistaakseni) ja avoimen luokan schapemestari.

Syyskuussa käytiin viimeisen kerran avoimessa nimipäiväni kunniaksi.

Paikalla makaaminen 9 (vähän levoton)
Seuraaminen 10 (juoksuosuudessa seuras liiankin tiiviisti ja allekirjoittanut kompuroikin siinä sitten... ja Saku vaan parantaa kontaktia mikäli vaan mahdollista :') tuomari: "Tällaiset välikohtaukset otetaan kyllä arvostelussa huomioon" ... *hiljaisuus* ... 10-lappu nousee)
Maahanmeno 10
Luoksetulo 10 (ja se ihan oikeesti pysähty hyvin!)
Seisominen 8 (perusasentoon päästyämme auto ajaa kentälle ja sehän on sakun mielestä iskän auto... yllättävän hyvin meni siihen nähden, toisin sanoen ainut virhe tais olla tuplakäsky istumiseen, kun piti tuijottaa kuurona autoa)
Nouto 8½ (perusasennossa jäi jotenkin huonosti, täytyyhän auto nähdä)
Kaukot 10 (auto kiinnosti, mutta nopeat vaihdot)
Kokonaisvaikututs 10

187 pistettä, ykköstulos, TK2, luokkavoitto... Mulla on TAITAVA pieni tokokoira! Jolla on heiluva häntä. Tais olla ekoja tuomareita, jotka ei erikseen kehunu ton häntää, mutta yleisössä riitti onnittelijoita ja kehujia, myös Sakun hännälle. Kiitos kaikille teille onnitteluista ja kehuista, vaikka tuskin ikinä tulette tätä lukemaankaan!

Lokakuussa korkattiin voittajaluokka asenteella "mennään katsomaan, mitä oikeesti pitää treenata", mutta ilmeisesti kaikki liikkeet on jotenkin hallinnassa, kun saatiin ykköstulos. Ja siihen jää meidän voivoittelu ja seuraavana EVL, kunhan jostain saadaan paikka.

Paikalla makaaminen 10 (tosin tän jälkeen ollu treeneissä levoton, mitähän traumoja jäi)
Seuraaminen 9
Istuminen 8½
Luoksetulo 7 (valuuuuuu)
Ruutu 8 (tuplakäsky maahanmenoon ja maassa ollessa etutassut oli ruutunauhan päällä, mutta ruudussahan se, heh)
Hyppynouto 8
Metellinouto 9
Tunnari 8 (tosi hyvä työskentely kapuloilla, mutta puree omaa kapulaa)
Kaukot 7 (kaikki vaihdot missä seisomista, niin liikkuu vähän)
Kokonaisvaikutus 9

264,5 pistettä, ykköstulos ja kolmas sija.


Agilityssa ollaan kisattu viimeksi syyskuussa nuorten-SM:issä Liedossa. Molemmilta radoilta (Sakulle) nopea nolla, etenemä yli 4,0m/s. Yhteistulos riiti valitettavasti vain neljänteen sijaan ja jäimme yli 10 sekunilla kolmannesta. Harmi vain, että radat oli meille epäviralliset, niin ei saa edes tuplanollaa SM-kisoja varten, jos sinne edes lähdettäisiin...


Lokakuussa käytiin myös Somerolla tapaamassa lampaita. Kolme 'kierrosta' lampailla. Eka meni kokonaan iskän luo yrittäessä. Tokalla kierroksella pystyi jo vähän huomioimaan lampaita ja kolmannella ymmärsi ehkä vähän jo mistä on kyse. Ainakin iskä unohtu hetkeks ja lampaiden perässä oli kiva tepastella.

Joulukuussa katkaistiin kannuskynsi sopivasti rallytokon piirinmestaruus päivänä, niin jäi ne karkelot väliin. Myös kuukauden dopingin takia toiset rallykista ja tokokoe. Ja agikisat, jos sinne olis muistanut ilmota.
 

Schapepaimen:

Tahtoo iskän luo

Lammas? Mikä se on? Kaveri?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti