perjantai 26. huhtikuuta 2013

Agiliitelyä ja tokoilua

Eipä oo tullu hetkeen kirjotettua, mutta syytän koulukiireitä. Ihan kun ne ois jo loppunu, mutta on PERJANTA! nii blogille voi kai hetken uhrata.
Vihdoin saapui ruusuke
kolmosiin noususta :)
14.4. oli agikisat. Missä vauhti? 
Ensin oli hypäri. Yllättävän helppo kolmosluokan radaks, tai sit aiemmat radat ollu harvinaisen vaikeita. Miten vaan. Tuloksena kuitenkin ratavirheitä nolla ja yliaikaa 1,05. Etenemä oli kuitenkin 3,7 että ei meille huonompi.
Seuraavana oli agirata. Bordercollieiden ja australiankelpieiten rotumestaruus ja osallistujamäärä sen mukainen. 90 ilmonnutta, joista paikalla tais olla 87. Ja taas ratavirheitä 0, mutta yliaikaa tällä kertaa 1,06. Huima ero edelliseen. :D Etenemä oli kylläkin vaan 3,47, mut oli rata paljo vaikeempikin ku hypäri...
Ja sitten vielä yksi agirata. Se oli junioricupin osakilpailu. Osallistujia siinäkin oli jopa 5. Ja mitä tekee koirani? Karkaa lähdössä. -.- Ja missä olen minä? Tietty "ulkokaarella" :D Noo vähän tais hidastaa ja ohjaus meni vähän uusiks, mutta nolla tuli. Tosin yliaikaa tällä kertaa 4,16. Etenemäkin oli vaan 3,17... Mutta ollaan me vähän edistytty, kun välillä ollu alle kolmen etenemiä helpoillakin radoilla. Junioricupissa sijotuttiin loppujenlopuks kolmansiks ja saatiin lahjakortti, jolla saa 3-4kg Royal caninin ruokaa. Vähän lisää herkkuja, kun edellisiäkin on jäljellä vaan n. 4kg. Mutta onhan tolla vuosi käyttöaikaa ja Saku kyllä syö mielellään herkkuja. :>



21.4. olikin si vuorossa tokokoe. Viittiiköhän sitä ees kertoo miten se meni... Tuoamrina oli Mauri Pehkonen. Tiputti oikeestaan kaikesta ja kaikilta pisteitä ja harvoin sano perusteluita. Eipä taideta mennä toiste ellei oo joku "tärkee" koe. Eli arvokisat tai rotumestikset tms.

Paikkis nolla, mut mitäpä menin edellisenä päiovänä pilaan sen. (Muutenhan ois toki pysyny, eiku :p)

Seuraaminen ysi. Tuomari sano, et oli hyvää seuraamista, vaikka mun mielestä kaukana siitä. O.o Täyskäännös levis, kontakti putoili, seuraaminen ois lähes koko ajan saanu olla tiiviimpää... Ihme kyllä perusasennot suju ihan hyvin, ainakin tohon muuhun seuraamiseen nähden.

Liikkeestä maahan kymppi. Eipä valittamista.

Luoksari vitonen. Ensinnäkin välimatka oli alle 20m (askeleita 19... et en kai mää mitään yli metrin harppauksia mee :D ja sen matkanhan pitäis olla 25m ellen väärin sääntöjä muista). Pysähtymiseen käskystä meni alta 5 metriä, ehkä neljä ja tuomari sano, et lasketaan lä'pijuoksuks joten vitonen. Joo-o. Hitaammallakin stopilla saatu kutonen, mutta miten vaan.

Liikkeestä seis kymppi. Eipä tästäkään valittamista. :)

Nouto nolla... kapula pelko näköjään kokeessakin. Tai voiko sitä peloks sanoo ku häntä heiluu ja hakee kapulan ilosesti ja on ihan seko? :D Jos ois video niin ton pelleilyt ymmärtäis paremmin, mutta ei suostu tuleen viereen, kun huomaa et mulla on kapula. Kun vihdoin tuli nii sit ite en osannu heittää... Uus yritys ja taas meni ties kuinka kauan et tuli viereen. Ja nyt osasin jopa heittää (ainakin  suunnilleen...) mut mitä tekee koira? Lähtee heti noutaan käskyjä odottamatta. Ois kyllä kiva tietää mitä tuomari ajatteli.

Kaukot kasi. Molempiin istumiskäskyihin tartti uuden käskyn. Ei todellakaan Sakun tapasta. Muuten oli kyl ihan hyvä. Ehkä toi nouto vaikutti ku siinä vaiheessa mietin et tästä ei tuu mitään ja vois keskeyttää ja kaikki huonosti.

Hyppy kasi. Hyppäs vinoon ja istuminen ois voinu olla nopeempi. Hyppäs kuitenkin takas hyvin ja tuli viereenkin, vaikka käsky oli "hyppää". Kai toi perusasento on johkin sen pieniin aivoihin menny perille.

Kokonaisvaikutelma kutonen, kun koiruus meinas aina karata liikkeitten välillä kehästä.

Pisteitä yhteensä 119 ja kolmostulos.


Vappuna ny vielä mennään kokeeseen, mutta taitaa jäädä toukokuussa ainooks, ellei mee hyvin ja saada vielä paikkaa johkin. Jos huonosti nii reenataan ja nuorten SM:iin sitten. Tai sit kesällä johkin jos vaikuttaa et reeneistä jotain tulosta saadaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti