maanantai 18. helmikuuta 2013

Tavallinen iltalenkki ...ainakin melkein

Eilen olikin taas jännittävämpi iltalenkki. No okei, ei ny kovin jännittävää ollu, mut tuli todettua muutamia asioita. Ja jotain epätavallisuuksiakin sattu matkalle.

Ensteks matka kohti puistoa, aluks oli tarkotus kiertää vaan koulu, mut mentiinkin vähän pitemmälle. Puistossa alku keskittymisvaikeuksien jälkeen onnistunut piilopaikkis. Aika ehkä n. 2 minuuttia? Ei sillä niin väli, kun koira osas. Ehkä me selvitään hengissä niistä maaliskuun kokeista. :')

Puistosta si olikin tarkotus mennä kotiin. Matkalle tosin sattu houkutteleva kerrostalon parkkipaikka ja autotalli, jonka taakse pääsis hyvin piiloon. Saku sitten päättikin, että ei, minähän en voi keskittyä. Tuola kävelee ihminen. Sehän puhuukin jopa jotain, ilmeisesti puhelimessa. Ja tuolla taas liikkuu auto. Ja hei tuolla kaukana joku pelaa jääkiekkoa! Ja hei, tuollakin on jotain mielenkiintoista. Alettiin si harjotteleen ihan kontaktia, lyhyitä seuraamisia ja muuta sellasta. Vähän ajan päästä joku ihminen tulee tupakalle ja alkaa katteleen, kun harjotellaan. No kattelkoon. Sitten paikalle tulee ambulanssi. Ihminen oli ilmeisesti tullut opastaan sen paikalle, kun kuskille jotain sano. Alkaa pikkasen mietityttään et mitä ihmettä tuol on tapahtunu, mutta olkoot. Eihän mua siel kukaan kaipaa, varsinkaan ku ammattilaisia on jo paikalla. :D. Kohta tulee toinen ambulanssi. Sen jälkeen paikalle tulee vielä paloautokin. Mitähän oikeesti on tapahtunu? Häirittette koulutustuokioo. >:( Päätin sit, että häivyn tästä muualle, ettei kukaan aja mun tai Sakun päältä. Sinne menee viel kolmaski ambulanssi... Mutta ihme kyllä, nää ambulanssit/paloauto ei häirinny Sakua vaan paransi sen keskittymiskykyä. No, jokaiselle koirallehan on omat motivointikeinonsa... :D

Kyl me sit vihdoin päästiin kotiin. Lenkillä kyllä tuli todettua, että nyt täytyy oikeesti reenata, et syksyllä menee BH-koe läpi. Toko osuus varmaan onnistuu suht hyvin muuten, paitsi paikkis. Se iänikuinen paikkis. Ja kaupunkiosuus. Senhän pitäis sujua jos koira kykenee elämään kaupunkioloissa. Eipäs varmaan sujukkaan. Koirani osaa käyttäytyä niiiin loistavasti. =)

Ja toinen asia joka tuli tajuttua on, että tolla on lenkillä joku keskittymisongelma. Kentillä ja paikoissa, jossa on paljon koiria kontakti pysyy hyvin. Mutta hämärät lenkkipolut, parkkipaikat ja muut. Ei suju millään. Palataan varmaan joihinkin "pikkupentureeneihin" harjotteleen kontaktia. Ja leikkimistäkin vois harjotella lisää, et palkkautuis lelulla. :D Mutta kun mun koira on jo kolme!

Tällasta valitusta sit tällä kertaa. Vois ehkä oskus enempi kehua kun on loistava ja ihana koira ja jotain eikä valittaa, et se ei oo robotti eikä se osaa pysyä paikallaan. Mutta kattoo ny mitä kirjottelen. Lauantaina tulee kauhulla seurattua schapelauman sekoilua niin en sit tiiä millasta valitusta siitä pitää kirjottaa, kun Saku ei osaa käyttäytyä ja se sano hau sille ja sille koiralle ja... Enkä sunnuntain agikisoistakaan tiiä...

Ottakaa ny joku viel selvää tosta tekstistä. Ehkä jotain ymmärsitte. Toivottavasti. :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti