keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Koira-aiheisia kysymyksiä

Vastailempa muutamaan koira-aiheiseen kysymykseen, jotka löysin täältä. Kiitokset bloggaajalle aiheesta. :)

Mitkä ovat tällä hetkellä lempirotujasi?
Paimenet. Pitkäkarvaiset sellaiset ...ja muutama muukin. Ykkösenä vanhaenglanninlammaskoira, romanianpaimenkoira ja schapendoes. Romanianpaimenesta tosin löytyy turhan vähän tietoa millaisia loppujenlopuksi on, eikä niitä ikinä missään näe. Muita ihanuuksia on katala, serra, partis, PON, belggareista groendal ja tervu, sakemanni, bordercollie ja berni. Unohtukohan joku? :D

Salainen haaverotusi?
Laumikset, mutta sellasta tuskin koskaan tulee.

Lempikoiraharrastuslajisi?
©Alli
Agility, toko, rallytoko, koiratanssi (freestyle), näyttelyt ja junior handler. Koiratanssissa ainut huono puoli on esiintyminen :'D. Flyball ja koirafrisbee vois olla kivoja jos ois koira joka leikkis... Paimennustakin ois kiva päästä kokeileen.

Inhokkilajisi? Miksi?
Suojelu. Ei vaan jotenkaan oo mun tyylinen. Suojelun lisäks metsästys ja noutamis jutut mistä en kyllä mitään tiedäkään. 

Mitkä ominaisuudet koet tärkeinä koirassa?
Miellyttämisenhalu, joka ehkä syynä noihin paimenkoirista pitämiseen. Terveys (ehkä aika oletettavaa?). Ja maha sais kestää kaikenlaista ruokavalioo, helpottaa kummasti elämää koiran kanssa.

Rotu/roturyhmä, mitä et voisi koskaan ottaa?
FCI3, FCI4, FCI5, FCI6, FCI7, FCI8 (kooikerhondje, flätti ja novascotti poislukien) ja FCI10. Ehkä ei pitäis sanoa ei koskaan, mutta mikään noista roturyhmistä ei vaan oikein iske.

Jos et voisi ottaa koiraa minkä eläimen ottaisit?
Jos en vois ottaa koiraa en vois ottaa mitään elukkaa. Ainut elukka johon vanhemmat suostuu on koira (ei kyl suostu toiseen koiraan...) ja toinen syy, et koiraa ei vois tulla, ois allergia mut sit ei vois kyllä tulla oikein mitään muutakaan. Käärmettä ja kaloja yms. en halua. Mutta ehkä sit kuitenki marsu tai kani jos jostain syystä sellatteen vois oottaa, mut ei koiraa.

Lapsuuden koirarotuhaaveita?
Kaikki mitä tutuilla/sukulaisilla oli. Eli norwishin- ja norfolkinterrieri ja phalene ainakin.

Koiriin liittyviä intohimoja/pakkomielteitä?
Ömh... pakko omistaa koira xD. Ja koira ei saa olla yhtään lihava. Ja koira ei saa räkyttää kaikesta turhasta (woewoe minä ja Saku...). Eipä kai muuta.

Millä teemalla nimeät koiran?
Nimessä ei saa olla ärrää ja nimen tulee olla lyhyt. Sit nimessä pitää olla joku konsonantti jota voi painottaa hyvin, esim. t tai k.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti