torstai 1. elokuuta 2013

Tokoiluja ja kehässä juoksentelua

Nyt tuleeki asiaa vaikka kuinka monesta jutusta. Ehkä kuitenki kerron lyhyesti, ainaki osasta ettei näppäimistö ylikuumene ku kirjotta nii paljo. :D

Niin, 21.7.  olin amerikancokcerspanieleiden erkkarissa Kangasalla junnuilemassa. Kisakaverina Sakulinus von Hurttimus, kun muutakaan jaksanu ettiä. Osallistujiakin oli huimat 3 kappaletta. Kehässä mentiin perus ympäri ja edestakaisin. Ja tuomari sijoitti meidä tokiksi. Eipä kehässä turhan kauaa viivytty, mutta Saku esiinty jopa aika hyvin! Tai ainakin oli hiljaa eikä säntäilly mihin sattu. :) Palkintona oli ruusuke ja kynsilakkoja.


22.7. oltiinkin Nokialla agiepiksissä. Rataantutustumisen lopussa vasta huomasin radalla vielä yhden esteen, jota en ollu aiemmin huomannu kuuluvan rataan. Loppusuora ei ollutkaan ihan suora vaan oli putki välissä. Eipä se haitannu. Ekalta radalta nolla ja yliaikaa. Etenemää en tiiä. :( Tokalta radalta sitten hylky, koska koira ei pysähtyny kunnolla A:n kontaktille, joten uusiks vaan. Olihan meillä jo yks nolla jos vaikka sijotuttais. Ja mehän jopa oltiinkin kolmansia. Palkintona 5€ lahjakortti Koiranpäiviin.


Tokokokeeseen eksyttiin 23.7. Saku oli idiootti. Sakulla oli kivaa. Saku heilutti häntää. Saku ei osannut. Saku olisi osannut, mutta ei halunnut totella. Kertooko jo tarpeeks? 109,5 pistettä.

Paikkis 0. 2min 13s, kuuluu vuhvuh ja koira lähtee. Huoh.
Seuraaminen taluttimetta 9. Huhuu koira, voisikko kattoo mihin minä menen, ekkä kääntyä ties kuinka paljon jäljessä? Tuomari kehu kuitenkin hyvää kontaktia. Joo olihan se välillä hyvää, mut minä haluan et se on kokoajan hyvää.
Maahanmeno 0. Maahan? Mitä se tarkottaa?
Luoksetulo 5. Ainiin, piti pysähtyä. Onko nyt hyvä, kun matkaa on vielä metri jäljellä?
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5. Onko pakko pysähtyä niin nopeesti. Otampa ny pari askelta vielä...
Noutaminen 5. Ensin mää heitän kapulan kehänauhan yli ja si koira ei "muista", että palauttaessa pitäisi myös istua.
Kaukot 9,5. Eka istuminen oli liian innokas -> pompahtaa jotenki kummallisesti.
Hyppy 7. Istuminen vasta tokalla käskyllä ja muutenki ihan pihalla koko jutusta.
Kokonaivaikutus 9. Taitava koira, sanoo tuomari. Njaa... ehkä se osaa, mutta ei tänään ainakaan näyttäny sitä.


Mätsäröimässä oltiin 27.7. ja siellä oli kuuuuma. Ilmosin junnuihin ja isoihin aikuisiin. Oli muute harvinaisen halpa ilmo (5€). :> Junnuissa kehään mentiin kaks kerrallaan ja jaettiin punaset ja siniset nauhat. Ookoo? Meille punanen nauha, vaikka herra Laiskamato ei jaksanu ees asetella ite itteensä. Punasten kehässä oli 5, joista ensin yks tiputettiin pois, jonka jälkeen tuomari alko sijottaan. Neljäs, kolmas... tuomari miettii... toka... me voitettiin! En ny tiiä mitä mieltä olla tosta voitosta, kun kehän kulkukin oli niin outo... Palkinnoks saatiin kuitenkin 2,5kg nappuloita, 1,25kg säilyketölkkiruokaa ja iiso pokaali. Jos tuomari ois sijottanu niinku kuuluu nii ois ollu viel herkkuja ja leluja ja jotai, ku sinisitä sijotetut sai palkinnoks olleen muovipussin, jossa oli jotain. :D
   Sitten hetken odottelun jälkeen oli isojen kehä. Parina oli belgi. Meille punainen nauha. Punasten kehässä Saku ei ois enää jaksanu juosta, mutta tuomari valitsi meiät kuitenkin jatkoon kuuden muun kanssa. Sijoille asti ei kuitenkaan päästy. Tais johtua tosta laiskasta liikkumisesta.
   Kehien jälkeen mentiin koirapuistoon odotteleen, että kyyti saapuis. Ja Saku jopa leikki yhen samojedin kanssa. Hyvä Saku!


Tänään, okei eilen, oltiin vuorostaan petsiestä kasatulla porukalla tokoilemassa Pirkkahallilla. Meiän lisäks paikalla oli bc Troilus, pumi Hempukka, bostoni Lola ja Bamsu sheltti. Eli ihan hyvä määrä. :) Aluks otettiin paikkis, muutamaa sekuntia vajaa kolme min ja hyvin pysy. Pysythän Sakuliinukseni lauantainakin yhtä hyvin?

Kattokaa ny, kyllä mää paikallani osaan olla. T: Saku

Sen jälkeen Senni liikkuroi meille kaikki avon liikkeet hyppyä lukuunottamatta kokeenomasesti. Tekeminen oli ihan jees, mutta asenne oli jotenki "teen mitä sanot, mut ei kiinnosta." Ykköstulos olis kuitenkin tullu varmaan keltä tahansa tuomarilta. Tiukimmilta ehkä joku reilu 150 pistettä vaan. Tai sit kuitenkin väh. se 160. En tiiä. Toivottavasti lauantaina tekee vähän paremmin. Jos sääennuste pitää paikkaansa niin luultavasti on samanlaista lahnailua. Eihän tollanen karvakasa mitään jaksa tehä, jos on yli +25°C ja aurinko paistaa. Seuraavaks me liikkuroitiin Sennille ja Hempukalle alon liikkeet. Tällä aikaa muut oli sivussa tokoilleet jotain omiaan. Höpöteltiin sit jotain tokosta jonka jälkeen mentiin koirapuistoon. Sakun mielestä penkillä istuskelu oli kivempaa, kun leikkiminen. Kyl se välillä kävi vähän puiston hajuja haistelemassa. :>



Seuraamista... pitiks se muka jossain vaiheessa noinki hyvää kontaktia?
Ja minä osaan kävellä :D
Sakun häntä heiluu <3

Mä tuuun!!

Kaikki kuvat ©Jani H

2 kommenttia:

  1. Me oltiin tuolla mätsärissä pienis aikuisis PUN ei sij. ja JHsin3. Meidän vihreessä pussissa oli yhteensä 400g Jeppe Aktiivi-näytepusseja, nameja, shampoo, Inupekt Forte-täydennysrehu lemmikeille ja En jätä koiraani kuumaan autoon!-tarra.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea teille sijoittumisesta! Eipä ois näköjään ollu leluja, eikä ois meitä haitannu (kun omistaa koiran joka ei leiki...). Eikä sekään haittaa, että osa palkinnoista meni muille. (:

      Poista