perjantai 10. toukokuuta 2013

Rallyn tuplakisat

Eilen oltiin edessä rallyn tuplakisat ja mestariluokan korkkaus. Alkuviikon flunssan takia olin ite ehkä vähän pihalla asioista ja koira tais ottaa musta mallia... tai sit sekin oli muuten vaan pihalla. Olihan ne kisat kyllä ulkona. ;)

Molemmat radat oli yllättävän vaikeita. Ekalta radalta 74 pistettä ja kaikki virheet suht tyhmiä. Pienellä reenauksella ja hereillä olemisella (tässä syytän Sakua, kehän ulkopuolella kun osas) oltais saatu täydet 100 pistettä. Käytösruudussa oli vieressä istuminen oikealla. Se suju hyvin muuten paitsi kontakti... eihän siitä pisteitä lähteny, mutta MINÄ haluan sen kontaktin pysyvän. Ihan sama mitä tuomari haluaa. Sijoituttiin toisiksi niinkin suuresta osallistujamäärästä, kuin kolmesta.

Tokalla radalla 69 pistettä eli hylätty. Jos oisin muistanu pysähtyä yhessä kohtaa niin ois ollu 10 pistettä enempi, mutta ei voi mitään. Tällä radalla ois ollu mahollisuudet ehkä johki n. 95 pisteeseen, mutta ei ihan sinne asti päästy. Mutta mitä väliä, jos/kun rally virallistuu ens keväänä niin ainoostaan luokka säilyy, tulokset ei. Joten taidetaan nyt keskittyä enempi ihan tokoiluun ja jatkaa, kun laji on virallinen. SM-kisoissa on kyllä pakko käydä, kun ne lähelläkin kerta on. :) Niin ja tällä radalla oli käytösruudussa edessä seisominen, mikä meni johkin kahteen minuuttiin asti (?) hyvin ja sit Saku alko steppaan ja käänty vinoon. Ei siitä kuitenkaan tullut yhteensä ku -4... Ja tuomarin kommenteissa luki "työstä vielä takapäätä". Yleensä tota kyllä kehutaan tosta, mutta miten vaan. Ehkä se sit on vähän toispuoleinen, kun oikeellapuolen seuratessa 360° ei sujunut. Tällä radalla ei sijoitusta hylkäyksen takia saatu (vain yksi sai ja sekin tasan 70 pisteellä kai...) mutta palkinto saatiin silti. :')

Radoilla Saku oli lähes koko ajan jossain muualla. Johtuuko musta, "helteestä" vai siitä, että se ei kunnolla loppujenlopuks osaa? Heti meinaan kun tuli joku helppo kyltti (esim istu-maahan-istu) niin kontakti ja vire parani huomattavasti. Eli reeniä. Mutta eipä ihme jos ei osaa, kun viimeks syksyllä reenattu kunnolla ja silloinkin harvoin. Yleensä keskitytty enemmän tokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti