keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Lahti KV & Tokokoe

Sunnuntaina lähettiin aamulla puolkasin aikoihin kohti Lahtea. Matka sujui ihan mukavasti jokseenkin haukkuvassa tunnelmassa. Kiitos Saku, kun muistutat koko ajan olemassaolostasi.

Saku rotukehässä ©Tuija Laurila
Kymmeneltä alko JH-kehä. Kehässä ei ollut mitään erikoista.Yhdessä ympäri, ja sit yksilöarvostelut. Yksilöarvostelussakin vaan purennan näyttäminen ja edestakas. Muuten meni hyvin, mutta Saku oli eri mieltä seisomisesta... tai sit mää en vaan osannu. Edestakas liikkeessä oli hyvä, kun pysty kattomaan maton reunasta, juokseeko suoraan ja palaako koira samaa linjaa takas. :') Arvostelussa kaikki muu olikin erinomaista paitsi seisottaminen. Kommenteissa luki "Erinomainen yhteistyö koiran kanssa."

Rotukehä alko yhen jälkeen. Paikalla oli Sakun veli Quille ja siskon tyttö Ruska. Saku ja Quille oli kyl ihan saman näköset. Niin ja Ruska on ihana. :3

Schapet arvosteltiin pöydällä, joka oli ihan kiva, kun sillon Saku ei ainakaan väistä tuomaria yhtään.  Arvostelu oli seuraavanlainen: "Male of bigger size, typical bone, typical topline, happy tail carriage, could be shorter in muzzle, nice eye & pigmentation, typical angulation & body & coat quality, easy mover" ERI3 Ihan kiva arvostelu, tosin yhtään liian iso Saku ei oo, vaikka eipä sitä varsinaisesti väitetäkään. Mutta miksi ei SA:ta? huonommallakin arvostelulla tullu SA... mutta tuomari tykkäs selvästi pienemmistä otuksista.


Tänään olikin sitten tokokoe
On se vaan ihana vaikka vähän rasittava välillä onkin. <3 Koe meni sinänsä ihan hyvin... tai ainakin koiralla oli kivaa. Ja tän päivän kokeen tarkotus oli et pidetään kivaa, huonosti menee kuittenkin :D Oli kyllä tuulinen sää, mut ei se menoa haitannu.

Kehäänmenotarkastuksessa Saku päätti, et tuomari on pelottava ja sille pitää haukkua. :/ Noo, tuomari si sano, että tulkaa tokaan paikkisryhmään ja siinä se tarkastus jotenkuten jo onnistu. Koirat tarkastettiin siis sillon, kun oltiin menossa kehään. Mut tuomari ihan selvästi pelkäs koskee koiriin nii ehkä Saku sillon sitäkin si pelkää.

Paikkis tavalliseen tapaan nolla. Maahan meno hidas, pysy n. minuutin ja si tuli liian kova ikävä. Nyt kyllä aletaan kierteleen ympäri Tamperetta reenaamassa paikkista. Ja paikkiksen epäonnistumisien takia reenimotivaatio vana laskee... kun paikkiksen reenaamiseen kuitenkin uhraa eniten aikaa. Mut sit kun avon paikkis onnistuu nii tuskin se voittajaluokan minuutti enää suuri ongelma on. Ja eiköhän evl:kin suju ihan hyvin.

Seuraaminen ysi. Kontakti pysy hyvin koko ajan, vire oli hyvä ja muutenkin. Yks perusasento vaan oli aika omalaatunen. Ensin Saku peruutti mun taakse ja siitä si tuli viereen. Istu kuitenki. :) Ja paikka ei ihan koko aikaa välttämättä ollu paras, mutta parhaansa Saku yritti. Minkä sille voi jos tuuli vie mukanaan.

Liikkeestä maahan kymppi. Hyvin meni, ei kai sitä muuta voi sanoo?

Luoksetulo ysi. Stoppi oli suunnilleen samanlainen, kun viimekokeessa, jossa laskettiin siis läpijuoksuks. On ne tuomarit vaan erilaisia.

Liikkeestä seis kymppi. Mitäs tästäkään sanoo?

Nouto kymppi. Onneks tuomarit ei aina kaikkee nää. Saku meinaan nousi seisoon, kun heitin kapulan, mut kun olin tuomarin ja koiran välissä nii... ei se huomannu. xD

Kaukot ysi. Ekaan istumaan nousuun kaksoiskäsky. Kuuro rakkini. Muuten teki hyvin. Tai no... aluks en kuullu liikkurin käskyä pysähtyä nii si aloin ihmetteleen, että pitäiskö kohta pysähtyä jaja sit ku sanoin jotain siinä nii saku nousi. Mut saatiin uusia ilman pistemenetyksiä. :)

Hyppy kymppi. Jee! Saku hyppäs jopa aikalailla suoraan, istu heti käskystä ja hyppäs hienosti takas.

Kokonaisvaikutus kasi. Ehkä alun tuomarille räksytys vaikutti...

Pisteitä kokonaisuudessaan 160 eli ykköstulos! Wuhuu! Vaikka koe meni kutakuinkin samalla lailla ku viimeks nii 41 pistettä eroa. Oli kyl melkein turhankin lepsu tuomari, mut eipä se toisaalta haitannu. Ois kyl ollu kiva jos ois liikeistä jotain sanonu. Ja pisteet se näytti sillain et ite niit ei nähny. O.o

Eli reenaukseen stoppi nopeeks, noudossa karkailu pois, kaukojen hiomista ja paikkis kuntoon. Kai sitä johkin kokeeseen vois ilmota ja toivoo, että paikkiksen saa kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti