lauantai 16. maaliskuuta 2013

Tottelevainen pikku piski

Tänään oli toka koe avoimessa, joka oli samalla vuoden toka koe. Tuomarina oli Marja Ala-Nikkola. Joissain kohdissa turhankin tiukka ja toisinaan ei välittäny mitään. Mutta kukin tyylillään.

Liikkeet tehtiin päinvastasessa järjestyksessä kuin yleensä (paitsi paikkis oli kuitenkin eka), joten kerron niistä ny siten.

Paikkis:
Yllätysyllätys 0. Ekan minuutin pysy hiljaa, tokan minuutin haukku ja sit lähti. Oispa päässy palkkaan ennen räkytystä... Mutta eiköhän tää viel joskus saada kuntoon. Tai no syytä ois ku valion haluan tosta Rottelssonista.

Hyppy: Hmm... Hyppäs hyvin, mut sit tuomarinpöydän luona ois ollu kiva käydä. Kuunteli onneks istu käskyä.Takas tullessa meinas tulla ohi, joten toinen käsky ja hieno viimehetken pelastus. :D Pisteitä 7.

Kaukot: Alun maahanmenossa haukahti. Muuten ei mitään moittimista ja kymppihän se olikin. :)

Nouto: 9, koska kapulaa palauttaessa istu vähän liian taakse perusasentoon. Öö... ei se ny kovin takana ollu, monilta tuomareilta ois tullu noilla perusteilla kymppi, mutta eipä tolla lopputuloksen kannalta väliä ole niin ihan sama. Koira teki kuitenkin hyvin ja ilosesti. :) Koskapa toi ny ei ilonen osi tai luulis olevansa...?

Liikkeestä seisominen: Sillon, kun koira seuraa katson (mukamas) liikaa koiraa. Ja koiran taakse mennessä käänty vähän. Joten 8 tästä.

Luoksetulo: Käytin sitä käsimerkkiä! Ja se toimi! Tuomarin sanojen mukaan eka (ja lopulta ainut) koira joka pysähty käskystä. Muut pysähty vasta just ohjaajan eteen, niinku Sakukin viime kokeessa. Käsimerkki siis otetaan käyttöön, vaikka suullisen käskyn reenausta varmaan vois kuitenki jatkaa. Pisteitä saatiin 9, kun koira pysähty vinoon. Täytyhän sitä tarkistaa, että eikö oikeesti muka herkkua lentäny sinne. :D

Liikkeestä maahan: 10. Eipä siitä kai mitään sanottavaa, paitsi seuraaminen ois saanu olla hitusen tiiviimpää.

Seuraaminen: Miksi, miksi hyvä idiootti rakki herraseni seuraamisesi on tuollaista? Huomattavasti tiiviimpää ois mun makuun saanu olla. Tai no ei kai se ihan kamalalta voinu näyttää, kun kymppi saatiin, mutta kuitenkin. 

Kokonaisvaikutelma: Hehheh, vitonen. Koska pyöritn Sakua liikkeitten välillä, joka kuulemma on kiellettyä. Mutta kun meille yhessä kokeessa sanottiin, että jos koira palkkautuu tempuista niin tehkää! Nojoo, tulipahan huomattua, että jokainen tuomari on erilainen.

Lopputulos 150p AVO2 ja luokkavoitto. Eli joko kaikki yheksän oltiin huonoja tai tuomari oli melko tiukka pisteitten suhteen. Palkintojenjaossa tuomari sano kutakuinkin näin: "Ja tämä koirakko yllätti minut täydellisesti. Odotin räksytystä ja sähläämistä." Onhan tää kiva viihdyttää tuomareita. :D Paikkiksen takia siis oletti, että muutkin liikkeet ois samaa luokkaa. Ja käski saamaan paikkiksen kuntoon. Yritetään yriteään.

Täytyhän sitä ny palkintokuva ottaa, kun ei muuta kuvaa oo saatavilla :D

2 kommenttia:

  1. Toihan on uusiutunu nytten toi sääntö, ettei koiraa saa esim pyörittää liikkeiden välissä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä sitä pitäis siis joskus käyttää aikaa sääntöjen lukemiseen. Tai sitten vaan "oppia kaikki kantapään kautta" :D

      Poista